زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

اختیار آدم (قرآن)





بنا به آیات قرآن، آدم علیه‌السلام در اطاعت و تمرد از فرمان الهی مختار بوده است.


۱ - اختيار در تمرد



آزاد بودن آدم علیه‌السلام براى تمرّد از فرمان خدا:
۱. «وَقُلْنَا يَا آدَمُ اسْكُنْ أَنتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ وَكُلاَ مِنْهَا رَغَدًا حَيْثُ شِئْتُمَا وَلاَ تَقْرَبَا هَذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الْظَّالِمِينَ؛و گفتیم‌ای آدم خود و همسرت در این باغ سکونت گیر(ید) و از هر کجای آن خواهید فراوان بخورید و(لی) به این درخت نزدیک نشوید که از ستمکاران خواهید بود.»
۲. «وَيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ فَكُلاَ مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا وَلاَ تَقْرَبَا هَذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ • ... فَلَمَّا ذَاقَا الشَّجَرَةَ ... وَنَادَاهُمَا رَبُّهُمَا أَلَمْ أَنْهَكُمَا عَن تِلْكُمَا الشَّجَرَةِ وَأَقُل لَّكُمَا إِنَّ الشَّيْطَآنَ لَكُمَا عَدُوٌّ مُّبِينٌ؛ و‌ای آدم تو با جفت خویش در آن باغ سکونت گیر و از هر جا که خواهید بخورید و(لی) به این درخت نزدیک مشوید که از ستمکاران خواهید شد ... پس چون آن دو از (میوه) آن درخت (ممنوع) چشیدند... و پروردگارشان بر آن دو بانگ بر زد مگر شما را از این درخت منع نکردم و به شما نگفتم که در حقیقت شیطان برای شما دشمنی آشکار است.»
۳. «... يَا آدَمُ إِنَّ هَذَا عَدُوٌّ لَّكَ وَلِزَوْجِكَ فَلَا يُخْرِجَنَّكُمَا مِنَ الْجَنَّةِ فَتَشْقَى • ثُمَّ اجْتَبَاهُ رَبُّهُ فَتَابَ عَلَيْهِ وَهَدَى؛... ‌ای آدم در حقیقت این (ابلیس) برای تو و همسرت دشمنی (خطرناک) است زنهار تا شما را از بهشت به در نکند تا تیره بخت گردی سپس پروردگارش او را برگزید و بر او ببخشود و (وی را) هدایت کرد.»

۲ - پانویس


 
۱. بقره/سوره۲، آیه۳۵.    
۲. اعراف/سوره۷، آیه۱۹.    
۳. اعراف/سوره۷، آیه۲۲.    
۴. طه/سوره۲۰، آیه۱۱۷.    
۵. طه/سوره۲۰، آیه۱۲۲.    


۳ - منبع


مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۱، ص۱۸۶، برگرفته از مقاله «اختیار آدم علیه‌السلام».    


رده‌های این صفحه : اختیار | حضرت آدم | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.